Главна / Вести / Косово и Метохија / Нада Милић: Моје срце је данас преполовљено, захваљујем свима

Нада Милић: Моје срце је данас преполовљено, захваљујем свима

На данашњем отварању Трга и споменика који симболизује три косовска божура у част трагично настрадале браће Милић, њихова мајка Нада, истакла је да јој је данас срце преполовљено, како је рекла, пола је тужно, а пола весело, кад види окупљени народ који је испоштовао њене синове.
“Не знам шта у овом тренутку да кажем. Моје срце је сада преполовљено, пола је тужно а пола је весело кад видим овај народ који је испоштовао моју децу. Захваљујем грађанима Митровице који су се скупили у оволиком броју и одали пошту мојим синовима”, рекла мајка погинуле браће Нада Милић.

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић у свом говору истакао је да свако ко познаје породицу Милић мора да верује у судбину.

“Из дана у дан, из недеље у недељу, године у годину покушавамо да извучемо закључке у времену у којем живимо. Свако ко познаје породицу Милић мора да верује у судбину.Не постоји други начин да се објасни трагична погибија Срђана, Бобана и смрт најстаријег Горана.

Kако је додао, Kосово је права судбина српског народа, судбина над судбинама.

“На косовској легенди заснивала су се слободарством многа покољења, управо та легенда говори да на Kосову има цвеће које плаче, али има и трава у којој народ види крв, и зато је скулптура Три божура замишљена као симболизација жртве за домовину и братску љубав а божур је увек за Србе више од цвета”.

Према његовим речима, када су ветрови са Запада донели семе раздора, наши људи, наши војници, наша младост знали су шта треба и где треба.

“Бранили су своју земљу, бранили су KиМ борећи се против новог светског поретка “модерног зла”. Савременој ратној машинерији смо знали да се супротставимо срцем, чашћу и знањем. Реткост је бити млад, имати садржајан и бити учесник у многим преломним тренуцима и ући у историју. Ово данас је осим сећање на наше јунаке и неустрашиве борце, браћу Милић сећање на једно уклето време уз обећање да се не сме поновити”.

Kако је додао Спирић, нећемо дозволити да ико у будућа времена угаси животну радост и надање једне породице.

“Оно што се није променило и што не можемо да мењамо јесте да је Kосово данас српска “рак рана” уткано у бићима нашег народа, оно је било и темељ и колевка вере и културе, груда српске духовности и зато и због тога борићемо се да останемо свој на своме. Желимо само наше, не желимо ништа туђе и не желимо да се мењамо, нити друге да мењамо. Нисмо народ ноји живи на томе али осетили смо пуно тога и са овог места, са Трга Браће Милић поручујем да док иједног србина има у Kосовској Митровици”, рекао је Спирић-

Спирић је поручио да ће живети наши хероји, Срђан, Бобан и Горан у нашим причама које ће причати неке нове генерације војника и свима другима.

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …