Главна / Вести / Косово и Метохија / Адријана Хоџић честитала Дан Бошњака

Адријана Хоџић честитала Дан Бошњака

Заменица градоначелника општине Северна Митровица, честитала је свим Бошњацима и Бошњакињама на овим просторима и шире, Дан Бошњака, истичући забринутост због положаја у којој се бошњачка заједница налази.

“У жељи да овај за нас историјски важан датум, 28. септембар, Дан Бошњака, обележимо онако како доликује, управо због лошег положаја Бошњака на Косову, нажалост, тешко ми је да пронађем смисао било каквог празновања и слављења” казала је Хоџић.

Додала је да сем најсрдачнијих честитки, има моралну обавезу да укажена то да је бошњачка заједница тренутно једна од најугроженијих заједница на Косову.

“Данас је дан када морам да подсетим централне власти, све релевантне инстанце, као и међународну заједницу, да на Косову постоји и бошњачка заједница! Данас не обележавамо “Дан”. Обележавамо све нас које је на овом простору, а и шире увек красило достојанство, мирољубивост, и поштовање демократских принципа. Драги Бошњаци и Бошњакиње, хвала вам што и у овако тешким околностима, практично из сенке и даље тежите ка очувању нашег идентитета, неговању посебности и истрајности мира и толеранције. Срећан нам Дан Бошњака! ” истакла је Адријана Хоџић.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …