Главна / Друштво / Од отварања средњошколског центра, ученици ОШ „Миладин Митић“ наставу похађају само у првој смени

Од отварања средњошколског центра, ученици ОШ „Миладин Митић“ наставу похађају само у првој смени

У Основној школи „Миладин Митић“ у Лапљем Селу несметано се приводи крају први месец нове школске године. Од првог септембра ученици ове школе наставу похађају само у првој смени, јер су им сада доступне све учионице,  које су ранијих година користиле Економско-трговинска школа и Гимназија, а које су сада смештене у средњошколском центру.

„Сада имамо на располагању све учионице и наставу организјемо само у једној смени, што је олакшавајућа околност за све нас. Неке просторије планирамо да адаптирамо у кабинете, како бисмо нашим ученицима створили што боље услове за рад, а за то ће нам требати мало времена и средстава и надамо се да ће нам, као и увек до сада, у сусрет изаћи Канцеларија за КиМ, Министарство просвете и општина Грачаница, који су нам помагали кад год нам је помоћ била неопходна“, истакао је, гостујући у Јутарњем програм РТВ Грачаница, Љубиша Караџић, директор ОШ „Миладин Митић“.

Почетком септембра општина Грачаница завршила је преуређење спортског терена у овој школи, а ранијих година направљена је и нова фискултурна сала,  како би ученицима били омогућени услови за бављење спортским и физичким активностима.

Караџић је истакао да је у овој школи све спремно за почетак грејне сезоне.

„Огрев смо набавили за наша истурена одељења, а до почетка грејне сезоне 15. октобра очекујемо да стигну и остале количине огрева за нашу матичну школу. Јутрос су пећи проверене и спремно дочекујемо грејну сезону и предстојећи зиму“, казао је Караџић.

Када су екскурзије и рекреативне наставе у питању, Караџић је напоменуо да је у плану реализација матурске екскурзије у октобру, а потом и осталих екскурзија и рекреативних настава у априлу наредне године. Новац од претходних екскурзија које нису биле реализоване због неповољне еппидемиолошке ситуације делом је враћен родитељима, а делом преусмерен на реализацију будућих екскурзија.

Check Also

Сутра почиње пријава за једнократну новчану помоћ од 5.000 динара

Пријављивање за нову једнократну помоћ државе од 5.000 динара почиње сутра, 1. децембра и трајаће …