Главна / Вести / Косово и Метохија / Хил са Повереницом: Србија направила велики напредак на многим пољима

Хил са Повереницом: Србија направила велики напредак на многим пољима

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са амбасадором САД у Београду Кристофером Хилом, кога је упознала са најважнијим активностима Повереника за заштиту равноправности.

Бранкица Јанковић и Кристофер Хил су разговарали о стању у области људских права у Србији, посебно о заштити од дискриминације и унапређењу равноправности, као вредностима које деле наша друштва, саопштено је из службе Поверенице за заштиту равноправности.

Амбасадор Хил је истакао да је Србија направила велики напредак на многим пољима, укључујући и заштиту људских права, где су неке области регулисане у складу са највишим демократским стандардима, посебно када говоримо о равноправности полова.

Повереница је указала да у времену великих изазова, јачања екстремизма на свим странама, питање заштите равноправности свих грађана и грађанки постаје још значајније, и да је јасније него икада да не постоје једном заувек освојене слободе и права.

Оне се, додаје, морају свакодневно бранити, јер увек и свуда постоје они који су спремни да их крше.

Јанковићева је истакла да је “савремено дигитално доба са новим начинима кршења људских права ставило институције пред бројне изазове, на које смо спремни, али нам је у пружању одговора на њих веома важна међународна сарадња и подршка”.

Амбасадор и повереница су се сагласили да је чување и стално унапређивање људских права и слобода од суштинске важности за развој сваког демократског друштва и да заједно имамо још много тога да урадимо.

Амбасадор Хил пружио је подршку даљем раду поверенице и истакао кључни допринос и улогу независних институција у заштити и разумевању људских права, наведено је у саопштењу.

Извор: РТС

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …