Главна / Друштво / Нови компјутери за систем образовања на КиМ

Нови компјутери за систем образовања на КиМ

Захваљујући донацији фирме из Београда народна посланица Данијела Вујичић уручила је, заједно са Немањом Бишевцем из Српске Листе, 5 лап топ рачунара Школској управи у Косовској Митровици.

Ови рачунари ће умногоме олакшати рад запосленима који се ускоро селе у нове просторије.

“Ово је леп гест једне компаније из Београда, која је желела да уручи пет рачунара некој институцији на простору КиМ. Ми смо донели одлуку да то буде Школска управа у Косовској Митровици. У виду ове техничке подршке ми јачамо институцијално биће на КиМ. Сада је пажња усмерена на образовање, а јачаћемо и друге институције. Свесни смо да је последњих десетак година на иницијативу председника Србије и преко Владе Републике Србије и Канцеларије за КиМ било је великих и озбиљних улагања на простору Косова и Метохије”, рекла је народна посланица са КиМ Данијела Вујичић.

У име Школске управе рачунаре је примио начелник Иван Запорожац који се захвалио донаторима и пре свега држави Србији, која брине о институцијама које раде на простору Косова и Метохије.

 

“Ми ценимо учешће наше државе на помоћи у опстанку и останку на овим просторима. Школство је стожер окупљања читавог српског друштва и народа на КиМ. Ово ће нам помоћи у даљем напредку у даљем раду, и оно што је битно да образовање на КиМ буде што боље. Ми сада идемо у екстремно вредновање школа а ови рачунари ће нам помоћи у том погледу. Захваљујући нашој држави Србији и нашем председнику и свим нашим руководећим лицима брзо ћемо се преселити у нове просторије. Ови компјутери ће нам помоћи да се све школе, на један начин, потруде да боље раде, а да ми можемо много брже да им шаљемо информације”, рекао је Запорожац.

Народна посланица у скупстини Србије Данијела Вујичић истакла је да ће у наредном периоду помагати и осталим институцијама које раде на простору Косова и Метохије.

 

“Овакав гест је такође битан и значајан за наш образовни систем. Нека ово буде мали поклон и подстрек за нове просторије Школске управе, које су у плану”, рекла је народна посланица са КиМ Данијела Вујичић.

У наредних неколико дана Школска управа из Косовске Митровице се сели у нове просторије које су саграђене средствима државе Србије.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Министар Вучевић на састанку Грац формата

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић учествовао је данас на годишњем састанку министара Грац …