Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Упуцан Љубомир Мирић, стоти инцидент према Србима на KиМ од почетка године

Канцеларија за КиМ: Упуцан Љубомир Мирић, стоти инцидент према Србима на KиМ од почетка године

Претходне ноћи у Лапљем Селу око упуцан је Србин Љубомир Мирић (55). Он је са прострелном раном у пределу десне бутине синоћ 23 часа примљен у KБЦ Грачаница. Његово стање је сада стабилно и није животно угрожен.

Повређеног Србина одмах су посетили Љиљана Шубарић, градоначелница Грачанице, Новак Живић, председник Привеменог органа Града Приштина и Милан Јоксимовић, председник Привременог органа Општине Липљан, како би се уверили у здравствено стање пацијента и понудили сву потребну помоћ како би имао најквалитетнију негу за што бржи опоравак.

Од почетка ове године ово је укупно стоти инцидент према Србима на KиМ.

Kанцеларија за Kосово и Метохију изражава забринутост због овог напада на Љубомира Мирића и захтева да нападач буде ухапшеен и адекватно санкционисан. Према речима самог оштећеног, на њега је пуцао Албанац који годинама живи у околном месту и кога зна од раније. Нема сумње да и овај инцидент уноси додатни немир и онеспокојава српски народ у покрајини, због чега је неопходна адекватна реакција надлежних.

Изливи насиља на KиМ којима готово свакодневно сведочимо несумљиво су последица ратнохушкачке реторике политичара из Приштине који својим изјавама звецкају оружјем и тако подстичу инциденте на терену.

Check Also

Министар Вучевић на састанку Грац формата

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић учествовао је данас на годишњем састанку министара Грац …