Главна / Култура / Обновљен рад школе фолклора у организацији ансамбла “Венац”

Обновљен рад школе фолклора у организацији ансамбла “Венац”

Ансамбл “Венац”, након дуге паузе од марта 2020. године због пандемије вируса корона током јучерашњег дана обновио је свој рад са децом кроз екукативни пројекат “Венчева школа фолклора”, наводи у саопштењу Ансамбл.
Прва проба одржана је у спортској сали Основне школе “Миладин Митић” у Лапљем Селу, где ће се и све будуће пробе одржавати сваког уторка и четвртка од 16:00 – 18:00 часова. “Венац” дугује захвалност руководству школе “Миладин Митић” за добру сарадњу и разумевање да уступањем школских просторија подржи рад школе фолкора, истиче се у саопштењу.
Почетак школе фолклора у Грачаници планиран је за данас, а пробе ће се одржавати у сали Аснамбла “Венац” сваке среде и петка од 17:00 до 20:00 часова.
Упис полазника вршиће се током октобра 2022. године у терминима проба.
Полазници Венчеве школе фолкора могу бити деца нижег и вишег школског узраста. Месечна претплата је 800 динара. Родитељи који упишу троје деце за треће дете добијају бесплатан упис у школу фолклора. Родитељи који упишу четворо и више деце добиће бесплатан упис за сву децу. Од плаћања ће бити ослобођена и сва деца која су из социјално угрожених породица, истиче Ансамбл у саопштењу.
У наредном периоду очекује се почетак рада школе фолклора у Ливађу, Лепини и Доњој Брњици.
Овом приликом подсећамо да се деца средњошколског узраста и студенти могу пријавити у “Венчев омладински ансамбл” чији је рад обновљен фебруара 2022. године и пробе одржава у просторијама “Венца” сваког уторка и четвртка, а сви одрасли могу се прикључити радионици “Српско коло” која се одржава од априла 2022. сваког четвртка у 17:30 часова.
Ансамбл “Венац” је друштвено одговорна установа и зато свој рад посвећује и деци, и тиме на сваком кораку учествује у грађењу капацитета који ће чувати и бранити културни идентитет Срба на Косову и Метохији.

Check Also

У суботу премијера кореодраме ансамбла „Венац“ “700″ у Грачаници

Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ из Приштине, сада са седиштем у …