Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Приштина да покаже конструктивност формирањем ЗСО

Петковић: Приштина да покаже конструктивност формирањем ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је данас да је Србија са задовољством примила поруку привремених приштинских институција да су спремне да интензивирају дијалог са Београдом и поручио да би конструктивност Приштине могла најбоље да се види у формирању Заједнице српских општина (ЗСО), на коју се чека 3.470 дана.

“Са задовољством смо примили поруку Аљбина Куртија и Вјосе Османи да је Приштина спремна да интензивира дијалог. Колико је Приштина била конструктивна у томе најбоље илуструје чињеница да 3470 дана одбија да формира ЗСО. Почните интензивирање одатле! Дајте резултате уместо говора мржње!”, написао је Петковић на Твитеру.

У Приштини је данас одржан разговор представника привремених приштинских институција Вјосе Османи и Аљбина Куртија са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, који је рекао да су теме биле дијалог са Београдом и ефектима које тај процес има по регион.

Курти, као и пре њега председница тзв. Косова, Вјоса Османи, тврди да је Приштина “конструктивна и креативна страна у процесу дијалога” Београда и Приштине.

Поновио је да је Приштина посвећена постизању, “правно обавезујућем споразуму и нормализацији односа, уз међусобно признање”.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Канцеларија за КиМ: Привођење групе Срба је застрашивање које за циљ има да се додатним притиском они натерају да напусте своја огњишта

У селу Босце у Kосовској Kаменици јуче је ухапшен Србин Мирко М., заједно са joш …