Главна / Друштво / Представници Канцеларије за КиМ мештанима Старог Грацка уручили пољопривредне машине

Представници Канцеларије за КиМ мештанима Старог Грацка уручили пољопривредне машине

Представници Канцеларије за Косово и Метохију из Сектора за развој привреде и пољопривреде, који бораве у тродневној  посети Косову и Метохији, у оквиру програма Канцеларије за Косово и Метохију за доделу субвенција за развој прерађивачких делатности, привреде и предузетништва, мештанима Старог Грацка уручили су пољопривредне машине.

„Данас је велики дан за наше село јер смо добили механизацију која нам је била неопходна како бисмо наставили да се бавимо пољопривредом. Захтев Канцеларији смо упутили у јуну месецу ове године и морам да нагласим да су нам испунили и донирали све што смо тражили“, истакао је представник села Зоран Ћирковић, изразивши захвалност Канцеларији за КиМ и председнку Привременог органа општине Липљан.

Он је истакао да је мештанима села била потребна обнова механизације која је застарела и да је додела пољопривредних машина врло значајна за све мештане села.

„Желим да истакнем добру сарадњу са Канцеларијом за Косово и Метохију и да им захвалим и на помоћи коју су нам до сада пружали као што је копање бунара за зграду у којој су смештена расељена лица, затим помаже и нашем спортском клубу, а у току је и реализација пројекта којим је предвиђено проширење куће за једну вишечлану породицу“, казао је Ћирковић.

Мештани Старог Грацка изразили су захвалност Канцеларији за Косово и Метохију што им је на овај начин помогла и тиме олакшала рад на њивама.

„Ја сам презадовољан машином коју сам добио. У питању је сејалица која ће нам бити врло значајна јер нећемо морати више ручно да сејемо“, истакао је Зоран Милићевић.

„Ја сам добио сејачицу за сетву кукуруза. Та машина је врло значајна не само за мене и моју породицу, већ и за све мештане села, помагаћемо се међусобно и завршавати све неопходне послове у пољу“, казао је Милутин Матовић.

„Добио сам тракторску приколицу коју до сада нисам имао, а најпотребнија ми је када вршим бербу кукуруза за шта сам до сада морао да се сналазим“, нагласио је Цветко Тодоровић.

Представници Канцеларије за КиМ посету Косову и Метохији настављају сутра посетом Гњиланског краја и обиласком добитника пољопривредних и привредних субвенција.

 

 

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …