Главна / Друштво / Председница општине Грачаница обишла радове на стамбеним зградама у Лапљем Селу

Председница општине Грачаница обишла радове на стамбеним зградама у Лапљем Селу

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић обишла је две стамбене зграде које су у изградњи у Лапљем Селу. Зграде поседују по четири стамбене јединице, а намењене су младим брачним паровима.

“Тренутно се изводи друга фаза радова, а вредност пројекта ове фазе износи 146.000 евра. Једна зграда је површине 350 метара квадратних и ту су двособни станови, а друга зграда је површине 250 метара квадратних и у њој су једнособни станови. Морам да истакнем да сам врло срећна и поносна што се радови приводе крају и што ћемо ускоро имати прилику да, након расписивања конкурса, усрећимо и стамбено збринемо осам породица”, истакла је Шубарић.

Планирано је да радови на завршетку стамбених зграда буду завршени до краја месеца децембра, а након тога очекује се усељење осам младих брачних парова са породицама. Радове на зградама у Лапљем Селу председница општине Грачаница Љиљана Шубарић обишла је са сарадницима и председником Привременог органа општине Приштина Новаком Живићем.

Поред зграда у Лапљем Селу, општина Грачаница спроводи пројекат изградње зграда и у Грачаници и Сувом Долу, које су, поред младих брачних парова, намењене социјално угорженом становништву, a у Сувом Долу биће смештено и 17 породица из тзв. Контејнерског насеља у Грачаници, које је затворено крајем марта ове године.

 

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …