Главна / Вести / Косово и Метохија / У Лепосавићу одржана промоција књиге „Морачки јасновидац “

У Лепосавићу одржана промоција књиге „Морачки јасновидац “

У  црквеној сали храма Светог Василија Острошког у Лепосавићу је одржана промоција књиге „Морачки јасновидац ” аутора Перице Ђаковића посвећена његовим разговорима и философским и духовним разменама са митрополитом Амфилохијем.
У Крипти Храма Светог Саве у Београду, уследио је приказ књиге у Лепосавићу као првој следећој тачки, а пормоција ће данас бити одржана и у Косовској Митровици, а сутра у Грачаници.
У књизи аутор даје транскрипте четири разговора које је водио у политичкој ауторској емисији „У жижи са Перицом Ђаковићем“ на ТВ Нови, а пети је интервју са Матијом Бећковићем урађен 13. јануара 2021, годину дана по смрти митрополита Амфилохија.Представљање књиге „Морачки јасновидац“ одржано је уз благослов владике Рашко призренског Теодосија, а сам аутор истиче да је у животу и мислима блаженопочившег митрополита Амфилохија Косово и Метохија заузимало су посебно место, те да му је због тога било важно да ову промоцију одржи управо на простору КиМ.
” Драго ми је да смо сви заједно имали прилике да евоцирамо успомене на блаженопочившег митрополита Амфилохија и што шта ново сазнали о духовној громади у чијем су срцу Косово и Метохија заузимали посебно место. Захвални смо драгим гостима кроз чију књигу митрополит Амфилохије опет походи Косово и Метохију, мада слободно можемо рећи да је он ту увек присутан и да знамо да нас његов благослов и даље чува и штити “, каже Ђаковић, а о књизи је поред њега беседио и књижевник Будимир Дубак, најбољи познавалац дела митрополита Амфилохија.
Вече су још посебнијим учинили малишани, чланови црквеног који су извели песму „Јечам жњела“ која је била једна од омиљених песама митрополита Амфилохија.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …