Главна / Актуелно / Вучић: Макрон искрен пријатељ Србије, имали смо дуг и садржајан разговор

Вучић: Макрон искрен пријатељ Србије, имали смо дуг и садржајан разговор

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је данас имао веома добар и садржајан разговор о многим важним темама, а тако и о КиМ, са француским председником Емануелом Макроном.Вучић је, након састанка са шефом, француске државе, указао да ретко када говори на овакав начин, али да је изузетно задовољан што је дошао у Париз и имао прилику да овако дуго разговара са Макроном.“Постоје ствари о којима не могу да говорим. Разговарали смо о ситуацији на КиМ, нашим билатералним односима. Почетком следеће године се надам и очекујем посету Макрона нашој земљи”, рекао је он.

Вучић је казао да је понео сва документа која говоре или потврдују шта су ставови Србије, предао их, говорио о озбиљности нашег приступа и жељу да се ситуација умири и стабилизију, али и фрустрацијама нашег народа, пошто десет година неко не испуњава своје преузете обавезе.

“Српска реч значи много више него нечији потписи”, подвукао је он.

Француски председник Емануел Макрон је искрени пријатељ Србије, истакао је председник Србије Александар Вучић.

На констатацију новинара да га је Макрон у Јелисејској палати дочекао врло срдачно, и на исти начин испратио, Вучић је рекао да је на француском председнику да говори о томе.

,,On je predsednik velike zemlje, druge najveće u Evropi, ja sam predsednik jedne ponostite, divne, za mene najlepše zemlje, male u odnosu na Francusku.
Doživljavam ga kao iskrenog prijatelja naše zemlje i čini mi se da i on poštuje što ga ne lažem, što uvek govorim istinu, uvek sam otvoren i zna da mi, što kažemo, to i uradimo”, rekao je Vučić.

Додао је да се веома добро познаје са француским председником, те да је уверен да је још много ствари пред нама које можемо заједнички да урадимо.

,,Верујем да је још много тога пред нама и да можемо велике ствари да потписујемо у Београду, када дође. Биће ту још детаља о којима ћемо моћи тек да говоримо, јер није данас прави тренутак за све”, рекао је Вучић.

Извор: Т а н ј у г ; фото: ЕПА / ЕФЕ

Check Also

Вучић: Позивамо грађане у одбрану демократских вредности, 26. маја на највећи скуп икада

Председник Србије Александар Вучић позвао је вечерас све грађане да 26. маја, како је рекао, …