Главна / Друштво / За породицу Бутић из Ливађа обезбеђен огрев

За породицу Бутић из Ливађа обезбеђен огрев

Социјално угоржену породицу Бутић из Ливађа данас су обишли председница општине Грачаница Љиљана Шубарић и Драгиша Стојановић, директор Одељења за пољопривреду и шумарство, који је овој породици обезбедио дрва за огрев и брашно.

„Ми живимо у веома тешким условима. Од како ми је умро супруг,  ја сам са децом остала без крова над главом и у овој кући сам подстанар. Ја и ћерка тренутно немамо никаква примања, због здравствених проблема ја нисам способна за рад. Ни ћерка нигде не ради, има 18 година, завршила је само основну школу јер за даље школовање нисам имала новца“, истакла је Мирсада Бутић и захвалила председници општине и Стојановићу на донираној помоћи, која јој је врло значајна јер нису имале ни једно дрво за огрев. Мирсада је истакла да немају основне услове заживот и упутила апел свима који су у могућности да помогну њој и њеној ћерки.

Директор општинског Одељења за пољопривреду и шумарство породици Бутић за један временски период обезбедио је дрво за огрев и брашно.

„С обзиром на цену огрева ове године, ја сам имао моралну обавезу да мојој суграђанки, која је у прилично лошем материјалном стању, обезбедим једну количину огрева, онолико колико сам у могућности“, истакао је Стојановић и додао да ће овој породици у току дана допремити и 50кг брашна.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић нагласила је да је ово један хумани гест, а да је у општини Грачаница у току јавни позив којим ће бити обезбеђено 20.000 евра за помоћ социјално угроженом становништву.

„Наш директор за пољопривреду и шумарство одлучио је да уради једно хумано дело и лично обезбеди огрев за породицу Бутић. Што се општине тиче, ми континуирано настављамо да обилазимо све социјално угрожене породице на нашој територији, а морам да напоменем да их није мало. Због тога смо на јавном позиву, који је у току, обезбедили 20.000 евра управо за ове сврхе“, казала је председница општине.

Шубарић је нагласила да ће до краја ове и почетком наредне године, тим средствима бити обезбеђене основне животне намирнице, хигијенски пакети, огрев као и геронтолошка помоћ нашим суграђанима који за тим имају потребе.

Check Also

Владика Теодосије служиће молебан у Звечану

Владика рашко-призренски Теодосије служиће у 18 часова молебан, у Цркви Светог Ђорђа у Звечану. Владика …