Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучевић: РВ и ПВО је сигуран чувар неба над Србијом

Вучевић: РВ и ПВО је сигуран чувар неба над Србијом

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, обишао је данас Команду Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране. Командант РВ и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић информисао је министра Вучевића о организацији, структури, размештају снага и задацима тог вида Војске Србије.

Након састанка са најодговорнијим старешинама у Ратном ваздухопловству и ПВО, министар Вучевић рекао је да грађани Србије треба да знају да је РВ и ПВО Војске Србије гарант и сигуран чувар неба над нашом државом.

“Они двадесетчетири часа, сваки дан у току године мотре шта се дешава над небом изнад наше државе, чувају ваздушни простор и гледају како да буду што оперативнији и ефикаснији део Војске Србије, одбрамбеног система државе Србије. Разговарали смо о свим задацима који су пред нама, даљем наоружавању и куповини савремених уређаја, војне опреме, модернизацији, како да популаризујемо Војску Србије, да добијемо нове пилоте и авиомеханичаре, да имамо већи број професионалних војника, већи број официра и подофицира и како да улажемо још више у инфраструктуру”, нагласио је министар Вучевић.

Припадници Војске Србије, рекао је министар одбране, део су снажног одбрамбеног механизма наше земље.

“Поносан сам на све ове људе са којима сам се данас састао, са свим официрима, подофицирима, са командантом Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генералом Жарковићем, наравно, са начелником Генералштаба генералом Мојсиловићем. Сви заједно, као један тим, радићемо на томе да Војска Србије, конкретно РВ и ПВО буду увек и у сваком тренутку способни да изврше сваку наредбу, сваки задатак врховног команданта, председника Републике и да гарантују безбедност свим грађанима државе Србије”, поручио је министар Вучевић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …