Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Избори за српске општине без Срба немају никаквог смисла

Петковић: Избори за српске општине без Срба немају никаквог смисла

Једностраном одлуком о одржавању некаквих ванредних избора у четири српске општине на северу Косова и Метохије и то уочи велике славе Светог Николе, власти у Приштини настављају да над Србима спроводе правно и институционално насиље, кршећи између осталог и тачку 11 Бриселског споразума, саопштио је данас директор Канцеларије за КиМ  Петар Петковић.

Избори за српске општине, без Срба и српског народа, немају никаквог смисла и као такви осуђени су на пропаст.

Реч је о новом покушају Приштине да окупира север Косова и Метохије, а све скривајући се иза некаквих изборних процеса у тренутку када својим једностраним и противправним акцијама Аљбин Курти, Вјоса Османи и њхови посилни додатно подижу тензије на терену.

Ово је још један доказ да Приштина никада није ни желела институционалну сарадњу са Србима на КиМ, већ напротив, само су настојали да спроведу и заокруже своју великоалбанску идеју и протерају Србе са њихових вековних огњишта.

Никаквим уценама и претњама неће Приштина успети да заплаши Србе који су напустили приштинске институције, јасно поручивши да је једини пут за повратак формирање Заједнице српских општина и укидање противправних и једностраних одлука о таблицама.

Међутим, у Приштини једино знају за насилне потезе, претње и звецкање оружјем и због тога сада Курти улази у нову фазу обрачуна са Србима, једностраном одлуком о спровођењу изборних радњи на северу КиМ, иако је свима јасно да је такав поступак јалов и узалудан, јер Срби на КиМ не могу више да трпе терор Приштине и кршење основних људских права.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …