Главна / Друштво / Учење енглеског језика у ПУ Ђурђевак

Учење енглеског језика у ПУ Ђурђевак

djurdjevakПредшколска установа „Ђурђевак“ у Грачаници од скора има нови предмет у свакодневном образовном програму малишана који овде похађају наставу. Наиме, на иницијативу родитеља деце, од прошле недеље уведено је учење енглеског језика.

„Учење страног језика није обавезно. Родитељи су иницијатори ове идеје и ми смо је са задовољством прихватили, а што је најважније деца су се одлично снашла и показују велику заинтересованост за сарадњу по овом питању“, рекла је васпитачица Круна Вукадиновић.

За сада још увек не постоје план и програм за учење страног језика. Уџбеници нису предвиђени за њихов узраст, све се своди на слушање предавача и понављање градива на часовима и код куће.

„Оно што у њиховом узрасту уче јесу основни појмови, као што су: бројање, имена боја, представљање и томе слично. Данас, када живимо у свету развијене технологије деца имају приступ интернету па не чуди што већ знају одређене стране појмове и изразе“, рекла је за програм Радио Грачанице васпитачица Вукадиновић.

Судећи по оном што смо запазили код малишана на часу, учење енглеског језика поред тога што је образовног  карактера, представља и оно што је у њиховом узрасту за њих најбитније, још један вид занимације.

Check Also

Укупно 560 слободних места за упис у средње школе на централном Космету

Завршни испит за осмаке у централном Космету полагало је нешто више од 300 матураната, а …