Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић: Нема никаквих зацртаних рокова за нормализацију односа Београда и Приштине

Петар Петковић: Нема никаквих зацртаних рокова за нормализацију односа Београда и Приштине

Kрајње је време да Аљбин Kурти престане да обмањује јавност и суочи се са истином и чињеницама које јасно доказују да нема никаквих зацртаних и унапред постављених рокова за нормализацију односа Београда и Приштине – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића.

Постаје већ смешно и бламантно како Kуртија на дневном нивоу демантују међународни званичници, а последњи у низу је портпатол ЕУ који је недвосмислено рекао да никакви вештачки рокови не постоје у реалности.

Једина штоперица која откуцава јесте она за формирање Заједнице српских општина, са којом Приштина касни већ 10 година и зато би Kуртију боље било да се фокусира на испуњење те преузете обавезе и имплементира оно што је потписано у Бриселу.

Остали рокови очигледно постоје само у Kуртијевој глави, уз узалудне снове о томе како ће Београд да призна део своје територије, који се супротно међународном праву представља као такозвана држава.

Нека Kурти добро запамти да свако ко је покушао да напада Српску православну цркву, српски верујући народ или председника Александра Вучића само је то узалуд и неуспешно радио. У том јаловом подухвату Kуртију не могу помоћи ни они у српској опозицији, које хвали и чију помоћ свесрдно очекује – наводи Петар Петковић.

Check Also

Јовановић: Ухапшен сам грешком, све време сам мислио на породицу

Бивши полицајац Миљан Јовановић који је недавно ухапшен па пуштен на административном прелазу Јариње, описао …