Главна / Вести / Србија / Вучевић: Ситуација на Косову и даље веома напета, Курти није човек договора

Вучевић: Ситуација на Косову и даље веома напета, Курти није човек договора

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је да је ситуација на Косову и даље веома напета, јер је много отворених питања и да се нада да ће се одговори тражити у форми дијалога.

,,Срби су забринути јер се не зна какав је следећи Куртијев  корак, човека који је показао да доноси не баш рационалне одлуке и да није човек договора”, рекао је министар за ТВ Пинк. Он је  нагласио  да је ,, председник Вучић мудро сагледао карте противника и знао када блефирају, тако да су остале КМ таблице”.

Вучевић је рекао да Србија ,,увек бира кад год има простор макар и милиметар, да се решење тражи кроз дијалог, што  не значи да ће прогутати све, напротив, али ми желимо да спречимо ратове и сукобе”.

Како је навео, ,,наша војска је храбра и одлучна да испуни све задатке које добија од државног врха, али Србија увек гледа да се до решења дође кроз дијалог, договор, компромис”.

,,Желим да Срби на Косову и Метохији, као и свуда где живе, буду сигурни и мирни. Да немемо ратове, да политичари разговарају колико год треба без неког временског лимита”, рекао је Вучевић.

Извор: ТВ Пинк

Check Also

Петковић: Тадић је у своје време систематски радио на политичком уништењу сопствене земље

“Сваки искрени патриота и Србин коме је Србија у срцу, могао је да буде поносан …