Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Немам превише наде, већ страх од будућих догађаја

Вучић: Немам превише наде, већ страх од будућих догађаја

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се Аљбин Курти углавном ослања на силу великих и моћнијих земаља са Запада и рачуна да ће да приморају Србију да нешто прихвати, а никако да се придржава онога што је потписано.

На питање чему можемо да се надамо у будућим преговорима између Београда и Приштине, имајући у виду изјаву Аљбина Куртија да је за њега питање статуса Косова завршено још у јулу 2010. године када је Србија поставила питање Међународном суду правде, Вучић је рекао да се не нада превише већ да страхује од будућих догађаја.

“Ако Курти каже да је за њега завршено питање статуса, добро. Ја сам му захвалан јер је и за мене питање статуса завршено. Ја на једном важнијем акту базирам ту свршеност статусног питања, а то је повеља УН и Резолуција 1244 УН, тако да ако је то у питању, онда могу само да кажем да немам превише наде, већ само страх од будућих догађаја”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Ослу.

Истакао је да је Србима прекипело и додао да Албанци мисле да могу специјалном полицијом да реше проблеме на северу КиМ, а не разумеју да тиме само подстичу наш народ да буде апсолутно против и све одлучнији против њих.

“Изгледа нису пажљиво слушали, можда је то и добро, можда сам и сувише рекао”, рекао је Вучић и додао да ситуација на северу КиМ, али и свуда у покрајини, што се српског народа тиче, буквално ври.

“Што се нас тиче, наше је да будемо уз свој народ и да гледамо како да му помогнемо, а то на шта се Курти позива, он се позива на све оно што му одговара, а никада да се позове на оно што му се не свиђа, јер за то што му се не свиђа он има само један коментар што је сумануто и потпуно бесмислено, а никако да се придржава онога што је потписано”, рекао је Вучић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …