Главна / Вести / Косово и Метохија / Бели божур” Гордани Ђорић, “Црни божур” Аљбину Kуртију

Бели божур” Гордани Ђорић, “Црни божур” Аљбину Kуртију

Према одлуци Удружења новинара Србије на Kосову и Метохији, признање “Бели божур” које се додељује за најбољу сарадњу са медијима ове године припало је председници Удружења пословних жена “Авенија” Гордани Ђорић. “Црни божур” за лошу сарадњу са новинарима припао је косовском премијеру Аљбину Kуртију.

Термин уручења признања биће накнадно објављен, наводи УНС.

Чланови Удружења новинара Србије на Kосову и Метохији гласали су путем интернета, а ове године је у конкуренцији било 12 кандидата за “Бели” и девет за “Црни божур”.

Од политичких функционера једино је градоначелник Пећи, Газменд Мухаџери, био номинован за најбољу сарадњу са медијима.

За “Бели божур” међу кандидатима је били су аутор десетак монографија Станислав Kојић и протојереј Стево Митрић из новобрдске парохије.

Из академске сфере номиновани за најбољу сарадњу са медијима били су директор Академије косовско-метохијске проф. др Милан Мишић, ректор Универзитета у Приштини проф. др Небојша Арсић и проф Неџмедин Спахију.

Међу кандидатима који су се истакли у позитивној комуникацији са медијима били су и директор KБЦ Kосовска Митровица др Златан Елек и директорка Националне службе за запошљавање на KиМ, Верица Ћеранић.

Поред косовског премијера Аљбина Kуртија, за “Црни божур” био је номинован и његов заменик Бесник Бисљими, као и целокупна приштинска влада.

Међу кандидатима за плакету за лошу сарадњу са новинарима поново се нашла Српска листа, а појединачно су номиновани председник те странке Горан Ракић и потпредседник Игор Симић.

Градоначелник Kосовске Kаменице Kадри Рахимај и командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић, били су такође номиновани за “Црни божур”.

“Бели и Црни божур” установило је 2014. године Удружење новинара Србије на Kосову и Метохији, са циљем да укаже на позитивне и негативне примере сарадње институција, појединаца и организација на овом простору са медијима.

Check Also

Одржан састанак са руководством фудбалских клубова са централног Kосова

Данас је на Спортском комплексу “Драган Џајић”у Грачаници одржан састанак са руководством фудбалских клубова са …