Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа ће поднети жалбу Уставном суду-након што је Аљбин Курти имановао Рашића за министра

Српска листа ће поднети жалбу Уставном суду-након што је Аљбин Курти имановао Рашића за министра

Противуставном одлуком да именује Ненада Рашића за министра за заједнице и повратак у Влади у Приштини, без сагласности српских посланика најбољи је пример аутократског, диктаторског, неуставног, незаконитог, и антисрпског деловања Аљбина Куртија.
Након континуираног кршења Бриселског споразума, Аљбин Курти је још једном показао да не поштује чак ни правне акте Приштине ако су у интересу српског народа. Конкретно овим именовањем Аљбин Курти је прекршио члан 96, став 5 Устава који каже да се за именовање министра из реда српског народа, а који није посланик, мора тражити сагласност већине српских посланика, што Аљбин Курти није учинио, нити Рашић има подршку наших посланика, наводи се у достављеном сопштењу Српске листе.
Ово противуставно именовање Ненада Рашића је плод деловања Аљбина Куртија да уз себе има лојалне Србе којима ће лични интерес бити испред националног, а који немају никакву подршку српског народа на Косову и Метохији.
Против овог очигледног диктаторског потеза Аљбина Куртија посланици Српске листе ће поднети жалбу Уставном суду, који ће без икаквог одуговлачења морати да потврди да се ради о кршењу устава и кршењу права српског народа.
Овим се показало колико је било стратешки важно да се верификују мандати посланика Српске листе у Скупштини у Приштини, и не дозволи да уместо Српске листе неки Куртијеви Срби дођу у позицију да одлучују о интересима српског народа, стоји у саопштењу.

Check Also

Мемић и Петковић договорили формирање шест нових канцеларија за младе на КиМ

Министар туризма и омладине, Хусеин Мемић и директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић договорили су …