Главна / Вести / Косово и Метохија / У улазу зграде у Бошњачкој махали натпис “УЧК”, станари узнемирени

У улазу зграде у Бошњачкој махали натпис “УЧК”, станари узнемирени

У мултиетничком насељу Бошњачка махала у Северној Митровици јутрос је освануо још један графит „УЦК“, исписан у ходнику зграде у којој живе искључиво Срби.

Како преноси Косово онлајн, станари су графит приметили јутрос кад су кренули на посао. У страху за своју безбедност нису хтели пред камере, али према њиховим речима графит је исписан током ноћи, јер га јуче није било на том месту.

“Јутрос када сам кренула по хлеб видела сам овај натпис и могу вам рећи да ме је узнемирио. Коме ово треба? Живимо овде и никада никакву провокацију нисмо показали, а ово нам је отворена претња”, рекла је једна од станарки.

Њена комшиница каже да се раније дешавало да на згради буду исписани графити “Б-13”, али да последњих година није било оваквих провокација.

“Иако живимо на 50 метара од градског шеталишта, ми са првим мраком не излазимо из својих станова. Када деца хоце да изађу у град ми зовемо да такси дође по њих и да их врати кући када се излазак заврши. Ето како живимо и колико се осећамо сигурни”, додала је она.

У последње време све чешће се у Бошњачкој махали могу видети овакви натписи, а посебно долазе до изражаја након напуштања косовских институција од стране Срба почетком новембра месеца.

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …