Главна / Вести / Косово и Метохија / Трајковић: Чули смо три снажне експлозије, запослени доживели стрес од детонација

Трајковић: Чули смо три снажне експлозије, запослени доживели стрес од детонација

Директор Управе за спорт у северном делу Косовске Митровице Петар Трајковић, чије се просторије налазе поред просторија општинске изборне комисије (ОИК), у које су данас уз пратњу косовске полиције упали  албански чланови ОИК, изјавио је да је ситуација у једном моменту била врло напета.

“Пред крај радног времена, чули смо ломљаву, лупање вратима, а затим и три снажне експлозије. Погледао сам кроз прозор и видео наоружане полицајце који су у рукама држали аутомате, али и наоружане полицајце у цивилу. Запослени су доживели стрес од детонација, поготово жене, једну смо колегиницу морали да водимо и у Хитну”, рекао је Трајковић за Косово онлајн.

Додао је да је овакав начин упада у нечије просторије за сваку осуду и да је све ово могло да се организује на миран начин.

“Све ово је могло другачије да се спроведе, на миран и демократски начин, а не употребом бомби и оружја”, казао је Трајковић.

У одговору на питање да ли је било икаквих најава да ће до овога доћи, Трајковић је рекао да није.

“Ми ништа нисмо знали, радили смо свој посао и били на својим радним местима, све док се после радног времена није све ово издешавало”, рекао је он.

Трајковић је изразио наду да се наредних дана неће понављати овакве ситуације с обзиром да су просторије ОИК демолиране, али да напетост међу грађанима северног дела Косовске Митровице свакако постоји.

“Канцеларије које су биле намењене за обављане функција ОИК нису у функцији јер су тотално демолиране, видећемо шта ће се дешавати”, закључио је Трајковић.

Ситуација у северном делу Косовске Митровице тренутно је мирна, а грађани и запослени су се разишли и отишли својим кућама, наводи Косово онлајн.

Чланови ОИК у северном делу Косовске Митровице у пратњи специјалне косовске полиције упали су раније данас у просторије које је ОИК користила током претходних избора, а градом су одјекивале детонације од топовских удара, и чуле се сирене.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Тодић: Ноћ протекла мирно, радови прекинути

Председник Привременог органа Општине Лепосавић Зоран Тодић изјавио је да је ноћ у селу Дрен …