Главна / Друштво / Ђорђевићи у Грачаници добили нову кућу

Ђорђевићи у Грачаници добили нову кућу

Привремени орган града Приштине у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и уз помоћ општине Грачаница изградио је кућу социјално угроженој породици Ђорђевић у Грачаници.

Зоран Ђорђевић је са супругом Весном до сада живео у старој и оронулој кући без основних услова за живот.

„Презадовољан сам новом кућом и захваљујем свима који су помогли да се изгради. Моја кућа је била готова да се сруши. Сада ћемо имати много лепши живот“, истакао је Ђорђевић, чија је супруга болесна и непокретна.

Ђорђевиће су данас у новој кући посетили председник Привременог органа општине Приштина Новак Живић и председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

„Испунили смо обећање и Ђорђевићима наравили нову кућу. Знам у каквим су условима живели да нису имали воду, купатило, кров им је прокишњавао. Направљена има је нова кућа од 56 квадрата, која је опремљена намештајем и белом техником“, истакао је председник Привременог органа општине Приштина Новак Живић, који је Ђорђевићима пожелео здравље и срећу у новој кући.

Живић је нагласио да се неће на овоме стати већ ће уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију и Владе Републике Србије наставити да помажу породице којима је помоћ неопходна.

„Јако сам поносна и задовољна што смо заједничким снагама успели једну породицу да усрећимо и да решимо њихове проблеме. Ми смо данас дошли да им честитамо и пожелимо срећу и напредак у новој кући“, истакла је Шубарић.

Ђорђевићи ће сада имати све неопходне услове за нормалан живот.

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …