Главна / Вести / Косово и Метохија /  Шубарић обишла ПУ „Ђурђевак“ и најавила помоћ и скори прелазак у нови објекат

 Шубарић обишла ПУ „Ђурђевак“ и најавила помоћ и скори прелазак у нови објекат

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић обишла је данас децу и запослене у предшколској установи „Ђурђевак“ у Грачаници и том приликом најавила помоћ у виду хигијенских пакета и материјала, али и скорашњи прелазак у нови објекат у Грачаници.

Између осталог, Општина Грачаница је овој установи недавно уступила возило за доставу хране, а председница Шубарић је тим поводом истакла да су деца „наша радост и узданица“, те да увек могу да рачунају на подршку и помоћ локалне самоуправе.

„Циљ посете је подршка нашим најмлађим суграђанима. Наиме, предшколска установа `Ђурђевак` има проблем са кваром возила које се користи за доставу хране истуреним одељењима. Наравно, Општина је истог тренутка изашла у сусрет и у ту сврху уступила своје возило на коришћење. Оно ће им бити на услузи све док се не санира квар и ја могу да обећам да ћемо помоћи у поправци“, рекла је Шубарић.

Председницу Шубарић дочекали су раздрагани малишани, а након обиласка просторија, најавила је и помоћ у хигијени, као и скори прелазак у нови објекат.

„Деца су приоритет и без њих нема опстанка и останка на овом простору. Могу да најавим да ћемо у наредним данима доставити вредан хигијенски пакет и материјал овој установи, како би деца и запослени могли да бораве и раде у адекватним условима. Такође, очекујемо да ће ускоро прећи у нови објекат, где ће имати још боље и квалитетније услове“, казала је председница општине Грачаница.

На посети и најављеној помоћи захвалила се директорица ПУ „Ђурђевак“ Радица Парлић.

„Посебно се захваљујемо на уступљеном возилу које нам је било преко потребно. Са Општином и председницом Шубарић имамо одличну сарадњу и увек нам излазе у сусрет. Најављени хигијенски пакети ће нам много значити, без обзира да ли је време короне или не, без хигијене не можемо да функционишемо“, казала је Парлић.

Она је казала да сви ишчекују прелазак у нови објекат, посебно јер ће тамо прећи две предшколске групе које се налазе у просторијама ОШ „Краљ Милутин“. У Предшколској установи „Ђурђевак“, заједно са другим одељењима, борави 490 деца, а сам у објекту у Грачаници 130.

Заједно са председницом, „Ђурђевак“ је обишла и директорица за образовање и културу при општини Грачаница Бранкица Нићић.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …