Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ: Куртијеви специјалци чизмама газе српски хлеб и гроздове и престрашују српску децу оклопним возилима

СЛ: Куртијеви специјалци чизмама газе српски хлеб и гроздове и престрашују српску децу оклопним возилима

Српска листа најоштрије осуђује синхронизовани напад Аљбина Куртија против Срба и на северу и на југу Косова и Метохије са циљем протеривања Срба са својих вековних огњишта.
Насртаји Куртијевих специјалаца на поштене српске породице у Великој Хочи које тешком муком обрађујући своју земљу хране своју децу и породице, као и упад у обданиште у Лепосавићу док деца спавају, дело је систематске кампање против српског народа, са циљем застрашивања чиме се још више подижу тензије на овим просторима.
Данас Куртијеви специјалци чизмама газе српски хлеб и гроздове које су наши грађани муком узгајали у нади да ће у миру моћи да опстану и живе поштено од свог рада. Престрашују својим оклопним возилима српску децу док су у вртићу без икакве реакције међународних представника.
Терор којим смо као народ изложени на Косову и Метохији више нико не може да трпи. Међународна заједница мора најхитније да реагује и заустави лудило које влада у Приштини а које може да изазове хаос на овим просторима.
Тиранија и терор Аљбина Куртија се мора зауставити јер се његовим насилним акцијама и провокацијама месецима уназад угрожава мир, а то се не сме дозволити, нити се сме прећутати.
Извор:  Саопштење Српске листе

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …