Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Курти бандитским методама хоће да протера Србе са КиМ
IZBORI GLASANJE PETKOVIC

Петковић: Курти бандитским методама хоће да протера Србе са КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је данашњом, како је рекао, синхронизованом акцијом Приштине и косовске полиције Аљбин Курти још једном показао своје “србомрзачко лице” и да “бандитским методама” жели да протера српски народ са својих векових огњишта. 

То се, рекао је Петковић за Т а н ј у г, данас видело у Великој Хочи, јужно од Ибра, али и у Лепосавићу, северно од Ибра где је, како је навео, Росу полиција напала и вршила терор над српским народом на КиМ.

Како је рекао, док су у Великој Хочи вршили буквално напад и терор над породицом Петровић која производи вино, за то време Росу полиција је малтретирала децу у вртићу у Лепосавићу с обзиром на то да је, како је додао, под оклопним возилима и ратним наоружањем Росу полиција упала у тај вртић у време док су деца спавала.

“Како се осећају родитељи те деце само када помисле да су специјалци Росу, Куртијева полиција да је била на вратима вртића, а тамо су спавале и бебе и дечица од годину и по дана, две године?”, упитао је Петковић.

Истакао је да је овакво понашање Куртија апсолутно неприхватљиво.

“Видели сте у Великој Хочи шта се све дешавало, где су буквално завезивали и власника винарије Петровић за бандеру. Какво је то понашање Аљбина Куртија? Шта он жели тиме да учини српском народу? Наравно, он тиме жели да протера српски народ са простора КиМ”, рекао је Петковић и додао:

“Супер мајсторе. Просуо си у вино и ракију. Супер мајсторе, погазио си хлеб који једу Срби на КиМ. Желиш да протераш српски народ са КиМ. Је л’ то та твоја демократија коју просипаш свуда по свету?”.

Петковић је истакао да српски народ више неће да трпи “зулум” Куртија, да нам упадају у вртиће, просипају вино и ракију, упадају у куће домаћина, да се понашају на безобзиран начин.

“Неће народ то више да трпи и једноставно међународна заједница мора већ једном да предузме неопходне кораке како би се зауставило ово лудило Аљбина Куртија”, закључио је Петковић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …