Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Београд ће размотрити повратак до 1000 наших безбедносних снага на КиМ по резолуцији 1244

Петковић: Београд ће размотрити повратак до 1000 наших безбедносних снага на КиМ по резолуцији 1244

Након што је хапсио вино и ракију у Великој Хочи и малтретирао српску децу у Лепосавићу, Курти је из пет полицијских региона са оклопним возилима и стотинама наоружаних полицајаца упао на север Косова иако по Бриселском споразуму на то нема право, рекао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић поводом најновијих дешавања на северу Косова и Метохије.

Петковић је рекао да је преко 300 косовских  полицијаца и припадника РОСУ под пуном ратном опремом окупирало цео град да би се потом стационирали по ободним мешовитим насељима Косовске Митровице, заустављајући и претресајући људе.

“Очигледно је да Курти насилно, са дугим цевима жели да спроведе изборе на северу Косова и оствари свој паклени план да протера српски народ са својих огњиша”, рекао је Петковић.

Он је додао да сви то добро знају али допуштају Куртијеве безумне акције које имају за циљ да сахране Бриселски споразум.

Петковић је нагласио да ће после овог новог противправног потеза Приштине, сигурно уследити промене у дијалогу и споразуму о такозваној нормализацији односа о чему ће, како је рекао, подробније говорити председник Србије Александар Вучић.

Петковић је нагласио да Србија неће дозволити нов погром, нити нову Олују, нити да неко убија и малтретира наш народ.

“Вучић ће имати важне састанке и када дође време обавестиће јавност о свему. Сада имајући у виду да Курти жели да изазове насиље и протера Србе са КиМ, Београд ће размотрити повратак до 1000 наших безбедносних снага на КиМ по резолуцији 1244. Нећемо дозволити нову Олују и протеривање нашег народа и страдање нашег народа на КиМ”, поручио је Петковић.

Он је менторима косовске независности поручио да добро воде рачуна, јер Србија до сада није проузроковала никакве провокације нити нарушила Бриселски споразум, што се не може рећи за приштинску страну.

“Немојте господо са Запада да будете изненађени одлукама Београда”, поручио је Петковић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …