Главна / Друштво / Нераскидиве везе Општине Грачаница и Покрајинског завода за спорт и медицину спорта

Нераскидиве везе Општине Грачаница и Покрајинског завода за спорт и медицину спорта

Трећег дана посете Грачаници, делегација Покрајинског завода за спорт и медицину спорта из Новог Сада предовђена др Данијелом Жупићем посетила је Општину Грачаница, где их је угостила председница проф. др Љиљана Шубарић, заједно са директорима администрације и спорта, Игором Аритоновићем и Душаном Цвејићем.

Делегација Покрајинског завода јуче је обавила теренско тестирање преко 130 деце, младих фудбалера, каратиста и одбојкаша, а резултати ће тренерима служити за креирање даљег тренажног процеса.

Председница Шубарић захвалила им се за све што су учинили за наше младе спортисте, а све у циљу даљег развоја спорта у општини Грачаница. Тим поводом, директору Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијелу Жупићу, председница Општине уручила је захвалницу за изузетан допринос и свесрдну подршку у области спорта, као и статуу „Краља Милутина“, која ће, како је речено, красити просторије Завода.

„Желим да знате да сте увек добро дошли, а ми обећавамо да ћемо наставити да системски бринемо о развоју и рекреативног и такмичарског спорта и да ћемо на том путу одржавати стечена пријатељства без којих и наш труд ни резултати не би били целовити“, поновила је председница Шубарић.

У име делегације, на гостопримству се захвалио директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић, који је истакао да ће `стечена пријатељства остати нераскидива`.

„Изузетно велика част и велико поштовање што смо ова три дана провели радно у Грачаници. Оно што ме изузетно испуњава и чини срећним је ова претопла добродошлица од стране руководства општине Грачаница. У нама имате изузетно велике пријатеље, желимо увек да се нађемо у служби спорта и деце и увек ћемо се одазвати на ваш позив“, казао је Жупић општинској информативној служби.

Напоменуо је да очекује да делегација Општине дође у Нови Сад.

„Много лепе ствари смо договорили са председницом Шубарић, од струковног школовања, тренера који ће се бавити радом са децом. Очекујемо да деца из Грачанице дођу у наше омладинско насеље „Летенка“, које је бисер Фрушке горе и под нашом ингеренцијом, где ћемо им пружити сву топлину раширених руку и топлих срца“, додао је Жупић.

Након посете Општини и разговора са општинским руководством, заједно са председницом Шубарић, делегација је обишла манастир Грачаницу и била гост владике рашко-призренског Теодосија.

Check Also

Свечаним приредбама обележена школска слава на централном Космету

Светосавском химном и пригодним културно-уметничким програмом, ученици и наставници на централном Космету обележили су школску …