Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа:Не може никаква црна листа да умањи поштовање које међу Србима на КиМ има Милан Радоичић

Српска листа:Не може никаква црна листа да умањи поштовање које међу Србима на КиМ има Милан Радоичић

“Најоштрије осуђујемо клеветничке потезе коју реализују осведочени непријатељи српског народа стављањем на некакве црне листе потпредседника Српске листе Милана Радоичића и остале Србе који су доказане патриоте и носиоци отпора окупацији севера Косова и Метохије од стране Аљбина Куртија”, саопштено је из Српске листе.

Српска листа је указала да “паралелно са спровођењем институционалног насиља и репресије од стране до зуба наоружаних специјалаца према Србима јужно и северно од Ибра, осведочени србомрсци су активирали своје агентуре са циљем сламања отпора српског народа кроз етикетирање слободомислећих Срба који не пристају на предају и повлачење пред налетима хорди из Приштине”.

“Свим Србима на Косову и Метохији, али и широм Србије је јасна матрица по којој у тренутку када Приштина малтретира српски народ, свако ко подигне глас у намери са брани права и слободу нашег народа буде проказан као криминалац, злочинац итд”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наглашава да “нема те листе црне, црвене или неке друге боје која може да умањи поштовање које међу Србима на Косову и Метохији, има потпредседник наше стране господин Милан Радојичић”.

“Ови провидни потези и етикетирање без иједног доказа против њега, а који иду у корист Аљбину Куртију да север представи као легло криминала, показују сву нервозу оних који више од две деценије желе да Србе виде на коленима, асимилиране или протеране са својих огњишта”, истиче се у саопштењу.

Реагујући на увођење санкција Звонку Веселиновићу, Милану Радоичићу и Слободану Тешићу од стране Велике Британије, Српска листа оценила је да Британци, “у тренутку када се над нашом децом витла дугим цевима албанских специјалаца”, имају потребу да “помогну свом чеду у Приштини тако што ће настојати да каљају образ часних Срба, али никада се неће сетити да осуде малтретирање Срба у Великој Хочи, Лепосавићу, Косовској Митровици, Штрпцу или многим другим местима широм Косова и Метохије”.

“Поштована господо, разумели смо поруку, наш одговор остаје исти: Нема предаје, јер одавде нема назад!”, поручили су из Српске листе

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …