Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржава се први фестивал стваралаштва студената уметничких факултета: Естер Милентијевић, деканка Факултета уметности, у Галерији у Kосовској Митровици свечано отворила манифестацију

Одржава се први фестивал стваралаштва студената уметничких факултета: Естер Милентијевић, деканка Факултета уметности, у Галерији у Kосовској Митровици свечано отворила манифестацију

Факултет уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Kосовској Митровици, отворио први фестивал стваралаштва студената уметничких факултета под називом “Трицикл”.

У Галерији Факултета уметности у Kосовској Митровици студентима, професорима и гостима фестивала обратила се Естер Милентијевић, деканка Факултета уметности која је представила програм фестивала и отворила изложбу графика студената Академије умјетности из Бања Луке.

На отварању фестивала приказан је кратки играни филм “Полица”, Матије Лукача, у продукцији Факултета драмских уметности из Београда. Након тога студент глуме Аврам Цветковић извео је поему “Богојављење” Матије Бећковића. У музичком делу програма учествовао је виолиниста – ванредни професор Факултета уметности Владимир Kох заједно са својим студентом Жељком Дабижљевић. Гост Фестивала био је Зоран Илић, професор из Ниша који је извео калиграфски перформанс уз клавирску пратњу Петра Илића.

Изложба ће бити отворена до 11. децембра. Покровитељ фестивала је Министарство културе.

Извор: нсузиво.рс

Check Also

Тодић: Ноћ протекла мирно, радови прекинути

Председник Привременог органа Општине Лепосавић Зоран Тодић изјавио је да је ноћ у селу Дрен …