Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржана манифестација “Старосрпска песма Косова и Метохије” у Грачаници

Одржана манифестација “Старосрпска песма Косова и Метохије” у Грачаници

Традиционални фестивал “Старосрпска песма Косова и Метохије” одржан је у великој сали Дома културе у Грачаници.  Фестивал је и ове године окупио извођаче са читавог простора Косова и Метохије, који су се публици представили аутентичним песмама из крајева из којих долазе. Сврха и циљ одржавања ове музичке манифестације је очување традиције и старих изворних песама, углавном насталих на овим просторима. Организатор ове манифестације је Културно-просветна заједница Косова и Метохије, а покровитељ Министарство културе и информисања Републике Србије.

По речима секретара Културно-просветне заједнице Ратка Поповића, ова манифестација која је започела са одржавањем 1997. године у Приштини од великог је значаја због неговања старосрпске песме.

– И ове године имали смо извођаче из свих крајева, Велике Хоче, Косовског Поморавља, Косовске Каменице, Штрпца, Грачанице и сви су се они представили песмама које представљају право културно благо – рекао је Поповић за РТВ Грачаница.

Као и на претходним манифестацијама, и ове године, поред осталих извођача наступила је и мушка и женска певачка група ансамбла Венац, док је све певаче пратио ансамбл Венца.

 

Check Also

Петковић: У Бриселу о конкретним корацима за спровођење договора из Охрида

Дијалог Београда и Приштине наставља се 4. априла. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао …