Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Европо, да ли знаш како изгледа агонија породице Пантић која не зна да ли је Дејан жив?

Петковић: Европо, да ли знаш како изгледа агонија породице Пантић која не зна да ли је Дејан жив?

Данас је пети дан како је Дејан Пантић утамничен у бази Косовске полиције на Јарињу, а да га његова породица ни на минут није видела, нити чула, нагласио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић. 

 

Када ће Пантићу, који је и срчани болесник бити омогућено да се чује и види с породицом,  што је једно од основних људских права, упитао је Петковић на Твитеру специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, шефа Мисије ОЕБС на Косову Мајкла Давенпорта и представнике Еулекса.

,,Да ли, Европо, знаш како изгледа агонија породице Пантић која не зна да ли је њихов отац, супруг, деда жив, да ли је примио лекове које смо послали, да ли га муче и малтретирају у Куртијевој бази? Због чега официру за везу не дозвољавају да га посети?”, упитао је Петковић.

Петковић је додао да Курти нечовечним поступањем и ускраћује основних права Дејану Пантићу.

,,Јасно је да Курти спреман на све, па и да згази и сопствене прописе када жели да удари на Србе”, закључио је Петковић, који је у прилогу објавио фотографију докумената из којих је јасно да затворенику не може бити ускраћено право на лекарску негу, контакт с породицом и адвокатом.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …