Главна / Друштво / У Грачаници отворена хуманитарна изложба грнчарских радова

У Грачаници отворена хуманитарна изложба грнчарских радова

У Галерији Дома културе у Грачаници отворена је хуманитарна изложба радова са грнчарских радионица особа са посебним потребама. Радови изложени у Галерији Дома културе настали су на грнчарским радионицама за децу и особе са инвалидитетом које су одржане октобра и новембра месеца. Предавач је био Добривоје Фуруновић, примењени уметник, керамичар са којим су деца кроз игру изражавала своје креативне способности.

Учесници радионице били су штићеници Куће за омладину са посебним потребама који су током рада у радионици имали и психолога у циљу оснаживања социјалних вештина.

– Наши корисници су били веома активни и увек се радују оваквим радионицама зато што дају максимум од себе и ту исказују емоције и своја осећања. Имали су уз грнчанску радионицу и рад са психологом – каже менаџер Куће за омладину Слађана Стојановић.

– Мислим да би много лепше било кад би цело друштво имало освешћени део да они треба стално да буду укључени у живот ове омладине и да прате све битне ствари везано за њих – рекла је психолог Александра Димитријевић.

Изложба грнчарских радова је хуманитарног карактера и сав новац прикупљен од продаје биће уплаћен социјалној установи Кућа за омладину у Грачаници.

 

Check Also

Канцеларија за КиМ и Република Српска организовали боравак деце са КиМ на Јахорини

Канцеларија за Косово и Метохију је у сарадњи са партнерима из Републике Српске организовала седмодневни …