Главна / Вести / Косово и Метохија / Почело уклањање барикада на северу КиМ

Почело уклањање барикада на северу КиМ

Почело је уклањање барикада на северу Косова и Метохије. То је резултат разговора и договора председника Александра Вучића са представницима Срба са Косова и Метохије у Рашки.

Након састанка председника Србије са представницима Срба са КиМ донета је одлука о уклањању барикада. “Од сутра пре подне ће кренути уклањање барикада, то не може за два сата да буде готово, да ли за 24 или 48 сати, барикаде ће бити уклоњене, али неповерење није уклоњено. Они који мисле да могу да се играју животима Срба и њиховим опстанком, треба да знају да, као што то до сада нисмо дозволили сви заједно, а посебно ви, то нећемо дозволити ни убудуће”, поручио је Вучић. Навео је да су имали тешке разговоре, али да су били врло искрени.

Председник Вучић је на Инстаграм налогу “будућностсрбијеав” објавио да је на синоћњем састанку са представницима Срба са Косова и Метохије у Рашки постигнута мала победа, али да је свестан да није крај проблемима. Вучић је навео да је сваки дан мира и стабилности шанса за будућност.

“Ово је наша мала победа. Знам да нас чекају нови проблеми, али сваки дан мира и стабилности је шанса за будућност. За мене је Косово и Метохија Србија, а Срби са Косова и Метохије моја браћа и сестре, и ја ћу се борити и бићу уз њих, како год да буде. Ми морамо да будемо трпељиви и стрпљиви, али и одлучни, храбри и одговорни, како би сачували и животе и отаџбину.Наш циљ је увек био мир и да гурамо целу Србију напред”, навео је Вучић.

Уклоњена барикада на Мердару

Уклоњена је барикада на Мердару из правца централне Србије. На пролаз ка пункту Мердаре из правца Куршумлије чекају путници у аутомобилима и камионски превозници.

Барикада је претходних дана била постављена на километар од пункта.

Полиција у Приштини саопштила да је нешто пре десет часова поново успостављен саобраћај преко пункта Мердаре.

Извор: РТС

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …