Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: ЕУ да реагује на отимање српског земљишта

Петковић: ЕУ да реагује на отимање српског земљишта

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је  да Београд очекује реакцију Европске уније на одлуку Приштине о експропријацији имовине у Лепосавићу, којом се, како је рекао, отима српска земља.

Петковић је на свом Твитер налогу истакао да је обавестио специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака и међународне представнике о одлуци Приштине о експропријацији имовине у Лепосавићу.

,,Добро знамо да је прошли пут експропријација водила изградњи нелегалних база! Курти опет изазива кризе једностраним потезима, на штету српског народа”, написао је Петковић.

Влада привремених приштинских институција јуче је усвојила одлуку за проглашење инфраструктурних пројеката од јавног интереса у селу Дрен и у Лешку у општини Лепосавић, за чију је реализацију, како је наведено, потребно покренути и спровести поступке експропријације и процене имовине за све уписане власнике.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …