Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Курти не престаје са једностраним потезима који стварају додатне тензије

Српска листа: Курти не престаје са једностраним потезима који стварају додатне тензије

И поред високих тензија Аљбин Курти не престаје са једностраним потезима које стварају додатне тензије и извор су нових нестабилности на северу Косова и Метохије – наводи се у саопштењу Српске листе.
Одлуком о отимању имовине у општини Лепосавић Приштина се директно меша у  унутрашњи живот српских општина и настоји да правним насиљем изазове реакцију српског народа који је поучен ранијим искуством свестан да ова одлука иде на штету нашег народа.
И поред јасно изражене намере Срба да сачувају мир, и дају свој допринос смиривању тензија Аљбин Курти свакодневно изазива нове проблеме и погоршава ионако крхку ситуацију.
Свесни да је његово деловање усмерено на изазивање криза, захтевамо од међународних представника да зауставе Куртија на време и не дозволе угрожавање крхког мира на овим просторима.  Свако даље деловање против интереса српског народа без реакције међународних представника ће послати поруку да они подржавају његову политику прогона српског народа и изазивања сукоба на шта нико од нас неће пристати.
Овом приликом поручујемо Куртију да српски народ неће дозволити реализацију активности које имају за циљ наставак милитаризације севера, окупацију наших општина и повећање присуства његових специјалних или неких других јединица на северу Косова и Метохије јер је њихово присуство месецима извор проблема, уједно и нелегално и противно интересима наших грађана – наводи се у саопштењу Српске листе.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …