Главна / Друштво / У Грачаници успешно одржана акција добровољног давања крви

У Грачаници успешно одржана акција добровољног давања крви

У просторијама Црвеног крста у Грачаници одржана је још једна акција добровољног давања крви. Акцију добровољног давања крви организовали су Црвени крст Грачаница и Завод за трансфузију крви у Грачаници.

Секретар Црвеног Крста Света Живић изјавио је да је акција редовна и да Црвени крст почиње ову годину са акцијом добровољног давања крви у јануару.

– Мислим да су у овом тренутку потребне неке значајније јединице крви за рад у болници у Лапљем Селу и у Грачаници, заједно са Заводом за трансфузију крви из Грачанице организујемо акцију. Добровољни даваоци су углавном из наше општине. Црвеном крсту је ово једна од најзначајнијих акција које ради и за коју има мандат – рекао је Живић за РТВ Грачаницу.

Света Живић је истакао да има велики број даваоца и хуманих људи, а то се доказало и данас изузетно великим одзивом овој акцији.

Оно што ову акцију чини и већом и хуманијом јесте и велики број волонтера Црвеног крста од којих већина припада млађој генерацији.

Дати крв значи бити хуман, помоћи неком у лечењу и у крајњем случају спасити нечији живот. На основу доброг одзива и када су у питању претходне, као и ова акција, могли бисмо да закључимо да наши суграђани не запостављају бригу о другима и сопствени осећај хуманости.

Check Also

Јовановић: Ухапшен сам грешком, све време сам мислио на породицу

Бивши полицајац Миљан Јовановић који је недавно ухапшен па пуштен на административном прелазу Јариње, описао …