Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ : Аљбин Курти започео нелегалне радове у општини Лепосавић

Канцеларија за КиМ : Аљбин Курти започео нелегалне радове у општини Лепосавић

Аљбин Kурти данас је са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи у општини Лепосавић, конкретно селима Дрен и Лешак, коју је бесправно узурпирао 16. јануара некаквом једностраном одлуком о експропријацији.

У засеоку Засеље, јутрос су Kуртијеви представници започели радове на проширењу пута који од магистралног пута води до врха брда које је нелегалном екпропријацијом обухваћено – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

О овој новој узурпацији српске земље на северу Kосова и Метохије јутрос сам директно обавестио и све међународне представнике, као и лично посредника у дијалогу Мирослава Лајчака.

Изнео сам јасан захтев да међународни представници зауставе нове једностране потезе Kуртија на северу и противправне радове у општини Лепосавић којима се одузима земља српских домаћина и планира рушење чак и српског гробља, зарад изградње нове нелегалне полицијске базе.

Одлуку о нелегалној експропријацији Приштина је донела са јасном намером Kуртија да изазове нове тензије и кризу на терену – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …