Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ прилика да се покаже јединство, макар онакво какво је постигнуто међу Србима на КиМ, а које их је одржало у тешким тренуцима.

Јевтић је у Вашингтону, где ће данас присуствовати Молитевеном доручку, као и министар спољних послова Србије Ивица Дачић и председавајућа Председништва БиХ Желка Цвијановић, рекао да би желео да на седнци буде више конкретних предлога који ће узети у обзир реалност живота и свих других околности.

“Седница парламента имаће важну тему и присуствоваће јој представници Срба и представници институција са КиМ. Морамо сви да разумемо да је ово тренутак у којем сви морамо да се ујединимо и да знамо шта хоћемо, а не шта нећемо”, рекао је за Танјуг Јевтић.

Морамо, како каже, да знамо какву Србију желимо, какав живот Срба на КиМ у будућности. “Сви они који су нападали председника Вучића 2013. када је потписан Споразум касније су се позивали на тај споразум, и ако неко има визију и ако неко штити живот српског народа на КиМ то је председник Александар Вучић. Сви они који га сада нападају, сигуран сам да ће се у будућности исто тако позивати на оно што председник Вучић буде урадио”, рекао је Јевтић.

Додао је да ипак мисли, на основу онога што је видео везано за понашање дела опозиције, да ће и желети да искористе тај важан тренутак за стицање политичких поена. “Али, они морају да разумеју да то није на штету неке политике, већ државе Србије. Волео бих да видим јединство макар онај ниво који смо постигли ми на КиМ за шта је заслужен, имеђу осталих, и (Марко) Ђурић који је поставио темеље уз пуну подршку Александра Вучића, без кога то није могло да се деси”, рекао је он и нагласио да су сви сведоци да их је то јединство одржало у тешким тренуцима.

Нажалост, како је додао, на основу онога што се може чути од појединих опозиционих политичара, може се закључити да они нису разумели шта то јединство значи и да они желе да целу ситуацију искористе за нешто друго.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић: У Бриселу о конкретним корацима за спровођење договора из Охрида

Дијалог Београда и Приштине наставља се 4. априла. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао …