Главна / Вести / Косово и Метохија / Сузана Трајковић: Апелујем да се мом супругу омогући лечење у КБЦ у Северној Митровици

Сузана Трајковић: Апелујем да се мом супругу омогући лечење у КБЦ у Северној Митровици

Сузана Трајковић супруга Слађана Трајковића, који је средином децембра ухапшен и кога тужилаштво терети за наводни ратни злочин, апеловала је данас да се Слађану омогући лечење у КБЦ у Северној Митровици.

Она је правосудне органе Приштине позвала да Слађану омогуће да се брани са слободе.

„Мој супруг је готово два месеца у притвору и здравствено стање му се знатно погоршало због услова у којима се налази. Он је стварно у лошем стању због хроничних болести. Апелујем првенствено на правосудне органе Приштине да се Слађан брани са слободе као и сви други, и Срби и Албанци, којима је било омогућено да се бране са слободе за иста кривична дела која се њему стављају на терет“, каже Сузана Трајковић за Косово онлајн.

Сузана истиче да је прекјуче посетила Слађана и да се његово здравствено стање нагло погоршало и да своју терапију није користио једанаест дана.

„Обраћам се јавности и европској заједници. Крајњи је тренутак да се поведе рачуна. Слађан је једанаест дана био без терапије, тек су му у среду однели таблете које смо ми купили и однели. Њему су се поново појавиле ране на глави, цела глава му је у ранама, чак и она рана коју има на табанима није санирана. Он нема никакве услове за лечење. Чак се и медицинска сестра која је Албанка свађала са чуварима и управником затвора баш због тих таблета“, пренела нам је Сузана.

Према њеном мишљењу Слађан би требало да се лечи у КБЦ у Северној Митровици јер су лекари упознати са његовом болешћу.

„Ја молим да се реагује. Ово је наш задњи вапај да се Слађану омогући да се лечи у КБЦ у Косовској Митровици јер су лекари са његовим случајем упознати. Овде се већ лечио овде због цирозе јетре, воде у плућима и повишеним шећером у крви“, навела је она.

Адвокат Дејан Васић који заступа ухапшеног Слађана Трајковића раније је данас рекао да ће због погоршаног здравственог стања Трајковића хитно тражити меру кућног притвора.

Слађан Трајковић је ухапшен 15. децембра у Бошњачкој махали у Северној Митровици. Он се терети за наводни ратни злочин против цивилног становништва. Основни суд у Приштини продужио му је средином јануара меру притвора на још два месеца.

Извор: Косово онлине

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …