Главна / Политика / Брнабић: Србија се држи ЗСО, Курти слаби позицију сваки пут кад каже “не”

Брнабић: Србија се држи ЗСО, Курти слаби позицију сваки пут кад каже “не”

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да истрајност Србије на формирању Заједнице српских општина јача позицију наше земље, док премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти слаби позицију Приштине сваки пут кад каже “не”.

Коментаришући јучерашњу изјаву Куртија да ће ЗСО бити формирана, али тек после постигнутог споразума с Београдом о обостраном признању, Брнабић подсећа да је формирање ЗСО део Бриселског споразума из 2013. године.

“Александар Вучић је Бриселским споразумом извојевао ЗСО са свим овлашћењима, а сада може да се види колико је то дугорочно паметна политика”, казала је Брнабић на ТВ Прва.

Премијерка је навела да чак и они који нису савезници Србији око формирања ЗСО и који су промотери косовске независности, наводе да се прво ЗСО мора формирати, па све остало.

“ЗСО је оно чега се грчевито држимо и истрајност на њеном формирању јача нашу позицију, а слаби позицију Приштине сваки пут кад Курти каже “не””, навела је Брнабић.

Она је рекла да и они који “воле” Вучића и који га “не воле” желе да настави да води Србију што дуже, додајући да се нада да ће тако и бити.

“Он је рекао да зна шта је његова дужност и увек ће пре дати своју функцију од КиМ, што није случај ни са једним политичарем опозиције кога смо могли да чујемо претходна два дана у Скупштини. Њима је једино важно да буду на власти”, казала је Брнабић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Вучевић: У приштинској Скупштини се славе терористи и ратни злочинци које су чак и њихови ментори послали на суђење

Министар одбране Србије Милош Вучевић поручио је да се, док председника Александра Вучића очекују састанци …