Главна / Радио / Емисије / Гордана Ђорић – гост емисије Једно пријатно поподне

Гордана Ђорић – гост емисије Једно пријатно поподне

DSCN8337Гост емисије Једно пријатно поподне, која се средом у 13 часова емитује на таласима Радио Грачанице била је Гордана Ђорић, председница удружења жена Авенија из Лапљег села. Гордана је у нашем програму, како концепт ове емисије и налаже, била сведок, аналитичар и коментатор дневних догађаја у претходних недељу дана, односно у фебруару 2014. године.

Наше теме, које смо ове недеље издвојили за ћаскање са Горданом односиле су се и и на предизборна обећања политичара, на фебруарско пролеће, на успех књиге Одрешена неман и очекивања од филма Неспоразум, као и на недавно обележен Дан заљубљених.

DSCN8346Једна од тема био је злочин у Ливадицама. Гордана Ђорић, једна је од преживелих у аутобусима Ниш Експреса, не прође ниједна годишњица да је неко од медија не позове да још једном опише оно што је тог дана доживела. Злочинци нису кажњени.

– Кроз овакве разговоре не дозвољавамо да се жртве забораве. Најгоре је кад се забораве такви догађаји, који су унесрећили толико породица. Још увек није откривен извршилац злочина, јер по мени неко не жели да он буде кажњен. Нисам сигурна да ће починилац бити пронађен, али се надам да ће га стићи Божја казна – каже Гордана.

– На жалост, не придајемо довољну пажњу  обележавању немилих догађаја. Некако је наступила апатија, постали смо хладни. Кад би изашли политичари и придружили се, можда би то имало утицаја. Надам се да ће доћи неко друго време, јер ако се нешто и промени, онда ће то зависити од нас. Кроз нашу снагу, кроз наше јединство, ми смо ти који можемо да мењамо, па чак и политичаре који гледају само свој интерес.

DSCN8350Међународни дан деце оболеле од малигних болести обележен је 15. фебруара. Колико смо ми данас спремни да помажемо оболелој деци, једно је од питања које смо поставили нашој гошћи.

– Као народ, ми смо познати да смо јако хумани,али на жалост, било је много злоупотреба. Најчешће кривим носиоце хуманитарних активности, који су требали да прикупе средства, а злоупотребили су их. Тако се створило неповерење међу грађанима. Увек сам за те акције и треба што више таквих акција организовати.

То што је, у позивници за пријем поводом Дана независности Косова, Атифете Јахјага означена као „њено величанство“, наша гошћа приписује непоштовању двојезичности на Косову. То је иначе проблем, који нас прати врло често и који отежава функционисање у многим областима живота.

DSCN8323Све у свему, провели смо Једно пријатно поподне са Горданом Ђорић. Истовремено, имали смо прилике, да нам студио бар на тренутак буде украшен лепим ручним радовима. Наредне среде гост Једног пријатног поподнева биће Бранкица Костић, директорица библиотеке.

 

 

 

DSCN8326

Check Also

На КиМ мирно, полиција код зграда општина у Лепосавићу, Зубином Потоку и Звачану

На северу Косова и Метохије ситуација је мирна, али и даље врло напета.  У све …