Главна / Култура / Николић и Парлић посетиле Народно позориште Приштине и пружиле подршку Канцеларије

Николић и Парлић посетиле Народно позориште Приштине и пружиле подршку Канцеларије

Данас су Народно позориште Приштине током пробе нове представе “Касица-прасица” у Дому културе у Грачаници посетили заменица директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и помоћница директора за сарадњу са СПЦ-ом и бригу о културном наслеђу Милена Парлић. Посети се придружио и председник Привременог органа града Приштине Новак Живић.

У искреном и пријатељском разговору, они су упознати са радом Установе Народног позоришта Приштина и плановима за предстојећи период.

Канцеларија за КиМ је пружила пуну подршку позоришту у његовој мисији очувања савременог српског стваралаштва на простору покрајине. Наглашен је значај рада ове инститиције под покровитељством Министарства културе у очувању културног живота Срба на Косову и Метохији, због чега је ова установа недавно, поред других признања, одликована и Орденом Карађорђеве звезде од стране Председника Републике Србије Александра Вучића. Након пробе је настављен разговор са представницима, радницима и глумцима позоришта у позоришном клубу.

Нова премијера Народног позоришта у Приштини, комедије “Касица-прасица” Ежена Лабиша у режији Ксеније Крнајски најављена је за 22. март у Дому културе у Грачаници.

Извор: https://www.kim.gov.rs/

Check Also

Живојин Ракочевић добитник гран прија на фестивалу „Про поет“

Председник Удружења новинара Србије Живојин Ракочевић добитник је главне награде на Међународном књижевном фестивалу у …