Главна / Вести / Србија / Вучић: У Охрид не путујем са порукама, већ заступам интересе државе Србије и нашег народа на КиМ

Вучић: У Охрид не путујем са порукама, већ заступам интересе државе Србије и нашег народа на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се нада пристојном разговору у Охриду и могућности да се ствари померају, али и да тамо  не иде са порукама, јер је све што је имао рекао у лице специјалним представницима за дијалог ЕУ и САД Мирославу Лајчцаку и Гарбијелу Ескобару.

,,У Охрид не путујем са порукама већ заступам интересе државе Србије и нашег народа на Косову и Метохију”, рекао је Вучић у Инђији одговарајући на питање новинара да прокоментарише изјаву специјаног представника САД за Западни Балкан Габријела Ескобара да верује у позитиван исход сусрета у Охриду, и то са каквим порукама путује у Северну Македонију.

Председник је нагласио да се не бави триковима и порукама, као што то неки други раде.

Додао је да би сада могао да пита шта је са оним измишљеним планом који је објављен јуче, свуда, по свим друштвеним мрежама.

,,Лажите колико год хоћете, срећан сам што се тиме не бавим. Ти трикови имају кратак век трајања, немам никакве посебне поруке, све што је требло да поручим рекао сам и Мирославу Лајчаку и Габријелу Ескобару у лице пре дан или два дана када су били у Београду”, рекао је Вучић.

Нагласио је да ће то сутра рећи и Жозепу Борељу и Аљбину Куртију.

Додао је и да се изненадио када је чуо да ће у Охриду бити више од 200 медијских кућа и навео да не зна шта људи очекују.

,,Надам се пристојом разговору, и томе да ствари можемо да померамо, а хоће ли то бити или не, нисам превелики оптимиста. Што се тиче Србије, Србија је увек спремна да разговара о компромисним решењима, остало све знате, ништа се није променило од скупштинске расправе и закључака које смо доносили”, рекао је председник током обиласка Сремског округа.

Check Also

Петковић: Тадић је у своје време систематски радио на политичком уништењу сопствене земље

“Сваки искрени патриота и Србин коме је Србија у срцу, могао је да буде поносан …