Главна / Култура / Јевтић: Ускоро још један путујући биоскоп широм КиМ

Јевтић: Ускоро још један путујући биоскоп широм КиМ

Четвртком грачаничка публика има прилику да погледа најновија домаћа и страна филмска оставрења у овдашњем биоскопу, који постоји од 2018.године и од тада до данас приказано је много филмских премијера. Поред редовног репертоара, биоскоп у Грачаници од 2017.године организује и „Међународни филмски фестивал Косова и Метохије“, затим Фестивал документарног филма и ТВ форми „ГРАФЕСТ“, „Ноћ српског филма“, као и биоскоп на отвореном током летњих месеци „Филмско лето“. Радио Грачаница у сарадњи са биоскопом у Грачаници, сваког четвртка нашим слушаоцима додељује две карте за биоскоп.

Уредник филмског програма Бобан Јевтић, истакао је гостујућу у Поподневу на Радио Грачаници, да су у току припреме и за још један путујући биоскоп.

„Надам се да ћемо већ у априлу кренути са путујућим биоскопом, а планирано је да обиђемо сва места као и до сада, од севера па до најјужнијих делова наше покрајине. Циљ нам је да наша публика, која нема могућност да посети биоскоп, ипак погледа неке од филмова које приказујемо и да бар на један дан измамимо осмехе и опустимо наше грађане у најудаљенијим и најизолованијим српским срединама на КиМ“, истакао је Јевтић.

Највеће интересовање овдашње публике влада за домаће премијере, за које се, и поред неколико узастопних приказивања, тражи карта више.

„Углавном је тако за премијере домаће продукције. За филмове „Тома“, „Отац“, „Јужни ветар“ и још многе друге увек се тражила карта више и поред тога што смо их приказивали више пута. Морам да се захвалим и нашој најмлађој публици, која редовно испрати дечији репертоар, који имамо готово сваког четвртка“, нагласио је Јевтић и додао да су мештани сада већ навикли да четврак вече проведу у биоскопу.

До краја године очекују нас бројне премијере у грачаничком биоскопу, а врло скоро једна коју дуго очекујемо са нестрпљењем, филм „Муње:Опет“.

 

Check Also

Живојин Ракочевић добитник гран прија на фестивалу „Про поет“

Председник Удружења новинара Србије Живојин Ракочевић добитник је главне награде на Међународном књижевном фестивалу у …