Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ обезбедила средства за изградњу и санацију кућа у општини Витина

Канцеларија за КиМ обезбедила средства за изградњу и санацију кућа у општини Витина

Канцеларија за Косово и Метохију је определила новчана средства за санацију и доградњу три породичне куће на територији општине Витина, чиме се наставља стамбено збрињавање нашег народа на КиМ, са акцентом на вишечлане породице и оне које живе у отежаним условима.

Адаптиране домове добиће породица Драгана Којића из Врбовца која броји шест чланова међу, којима је и двомесечна беба, као и шесточлана породица Бобана Богдановића из Клокота, самохраног оца. Овим пројектом обухваћена је и санација куће Илије Симића из Клокота чији је дом крајем прошлог месеца претрпео бројна оштећења услед пожара, а Канцеларија је обећала помоћ.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ за инфраструктурне пројекте, Јелена Стојковић напомиње да је један од приоритетних активности Канцеларије за КиМ побољшање општих услова живота наших људи на простору покрајине, посебно стамбено збрињавање.

-Канцеларија настоји да кроз своје пројекте помогне што више породица на КиМ, а приоритет су нам свакако вишечлане породице и домаћинства. Наша је обавеза и задовољство да као Канцеларија можемо да стамбено обезбедимо и збринемо бројне породице у нашој јужној покрајини и пружимо им што квалитетније услове живота. Важно нам је да равноправно бринемо о нашим људима, како јужно, тако и северно од Ибра, јер нам је циљ да остану на својим огњиштима и у што бољим условима развијају своје породице – истиче Стојковић.

Она је подсетила да су у овој општини већ у току радови на још две куће.

– Увелико се изводе радови на  санацији куће самохране мајке Лидије Герић из Могиле, а за шесточлану породицу Марка Пирића, интерно расељеног из Витине, приводимо крају градњу потпуно новог дома у Врбовцу, истакла је Стојковић.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Привођење групе Срба је застрашивање које за циљ има да се додатним притиском они натерају да напусте своја огњишта

У селу Босце у Kосовској Kаменици јуче је ухапшен Србин Мирко М., заједно са joш …