Главна / Друштво / Максимовић: У току припреме за седму манифестацију „Најјаче васкршње јаје“

Максимовић: У току припреме за седму манифестацију „Најјаче васкршње јаје“

На Васкршњи понедељак  17. априла биће одржана традиционална, седма по реду манифестација „Најјаче васкршње јаје“,  у оквиру које нас очекује и богат култуно-уметнички програм, истакао је гостујући у Поподневу Радио Грачанице, председник Организационог одбора Љубомир Максимовић.

“Пријава такмичара је на сам дан такмичења од 09.15 сати у порти манастира Грачаница, а такмичарски део и културно-уметнички програм биће одржан на платоу испред Дома културе, као и ранијих година. У оквиру културно-уметничког програма наступиће неколико културно-уметничких друштава и вокалних солиста”, истакао је Максимовић и додао да ће и ове године такмичење у куцању васкришим јајима бити организовано у две категорије, млађи и старији од 15 година.

У оквиру ове манифестације у току је и ликовни конкурс „Најлепше нацртано васкршње јаје“ на коме могу да учествују деца школског и предшколског узраста.

“Конкурс за цртеж најлепше васкршње јаје је у току и трајаће до 11. априла, а радове могу да предају ђаци основних школа, као и деца предшколских установа, а на сам дан манифестације у Галерији Дома културе биће одржана изложба најбољих радова”, казао је Максимовић.

Као и ранијих година, за финалисте ове манифестације обезбеђене награде у виду икона.

Максимовић је изразио захвалност општини Грачаница, која је финансијски помогла манифестацију, Епархији рашко-призренској, као нашој медијској кући и осталим локалним медијима, који испрате и медијски испромовишу ову манифестацију.

Check Also

Владика Теодосије служиће молебан у Звечану

Владика рашко-призренски Теодосије служиће у 18 часова молебан, у Цркви Светог Ђорђа у Звечану. Владика …