Главна / Вести / Косово и Метохија / Најављено повећање социјалне помоћи врло значајно и за мештане Грачанице

Најављено повећање социјалне помоћи врло значајно и за мештане Грачанице

Поводом најављеног повећања социјане помоћи председника Александра Вучића, корисници истих изражавају велико задовољство и захвалност.

За четворочлану породицу Недељковић из Новог Бадовца једино стално примање је новчана надокнада супружника од 11.000 динара. Због издатака које имају због болесног детета које је у социјалној установи, најављено повећање примања им много значи.

„Драго нам је што ће нам бити повећана примања. Хвала председнику Вучићу помоћ ће нам бити веома значајна“, истакао је Бранко Недељковић.

И за Слађану Живић, која је радила у фабрици Амортизера, повећање накнаде на 20.000 динара је добра вест.

„Хвала држави што нам даје новчану надокнаду. Хвала председнику Вучићу који је то обећао и који ће то остварити. Повећање ће нам свима веома значити јер смо сви ми сада углавном стари људи и моћи ћемо бар лекове да купимо“, истакла је Слађана Живић из Грачанице.

Најављеном повећању обрадовали су се многи којима је ово једино редовно примање, јер су након протеривања из совјих предузећа 1999.године остали без посла.

„Врло је значајна  вест за нас јер смо и ја и супруг на минималцу, деца нам не раде нигде  и од тога живимо“, Светлана Мирковић из Грачанице.

Верица Митић из Грачанице је, такође, срећна због повећања.

„Много сам се обрадовала кад сам чула да ће нам бити повећано примање. Ред је био више да и ми после 20 година добијемо повећање“, каже Митић.

Корисника привремене новчане накнаде, социјалне помоћи или тзв. минималца у општини Грачаница има близу 700.

 

 

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …