Главна / Друштво / Одржана још једна манифестација “Доручак са гимназијалцима”

Одржана још једна манифестација “Доручак са гимназијалцима”

Гимназијалци су и ове године на платоу испред општине Грачаница приредили манифестацију “Доручак са гимназијалцима”. У понуди су биле разне посластице, слатке и слане, укључујући и посне производе, који нису имали цену, већ је свако давао онолико колико је могао и тиме помогао ову хуманитарну акцију овдашњих гимназијалаца.

„Ово је манифестација која се одржава сваке године, већ четврту годину за редом. Нама је веома битна јер на овај начин прикупљамо новац за наше вршњаке којим немају довољно новца за матурску екскурзију. Мислимо да нема потребе да се одвајамо, када већ можемо да помогнемо. У овај пројекат укључени су сви ученици и професори наше школе“, истакао је Немања Тодоровић, ученик четвртог разреда Гимназије.

Ову хуманитарну акцију гимназијалаца подржала је председница општине Грачаница Љиљана Шубарић, која је том приликом истакла значај хумане страна ученика.

“Нема ништа лепше него видети оволико младих људи окупљених око једног циља, а то је да помогну својим друговима и ја сам управо због тога са својим сарадницима дошла да им пружим подршку”, истакла је Шубарић.

У припреми „Доручка са гимназијалцима“ учествују и професори и ученици, а поред тога много пута до сада показали су своју хуману страну подржавајући многе хуманитарне акције.

“Наши ученици су упознати са овим пројектом и имају искуства јер га организујем већ годинама. Познато је да се наши ученици одазивају многим хуманитарним акцијама, па су из тог разлога одлучили да помогну и својим другарима”, казао је Дејан Денић, директор Гимназије.

Сва храна која је данас остала, према речима организатора, биће донирана  Дому за старе и незбринуту децу у Грачаници.

Check Also

Владика Теодосије служиће молебан у Звечану

Владика рашко-призренски Теодосије служиће у 18 часова молебан, у Цркви Светог Ђорђа у Звечану. Владика …